Scholierendebat in het Europees Parlement

Door Ralph Packet op 31 januari 2019

Op 31 januari vond een scholierendebat plaats in het Europees Parlement. Europarlementslid Ralph Packet was een van de aanwezigen die met de jongeren in debat ging over asiel & migratie, klimaat, brexit en veiligheid. 

Op vlak van klimaat vindt hij dat de jonge klimaatbetogers zich niet mogen laten leiden door pessimisme. Wanneer Ralph zelf aan de slag ging in het Europees Parlement was hij aangenaam verrast door te zien hoe hoog thema's als milieu en klimaat op de agenda staan. Er worden al zeer veel initiatieven genomen en men is heel ambitieus wat betreft het bepalen van milieu- en klimaatdoelstellingen. Dat neemt echter niet weg dat we er wel op moeten blijven toezien dat die doelstellingen ook effectief worden behaald. Hij vindt het dan ook zeer mooi dat jongeren niet onverschillig zijn en initiatief nemen voor het milieu en het klimaat. 

Wat betreft het thema asiel & migratie, was Ralph de enige kritische stem in het debat. In tegenstelling tot de andere deelnemers wees hij de anderen erop dat grenzeloze migratie niet realistisch is en de sociale zekerheid van onze burgers onder druk zet. Ondanks de hevige reacties die daarop kwamen van de andere deelnemers, bleef hij deze standpunten rustig en sereen verdedigen. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is