Ralph Packet volgt Sander Loones op in het Europees Parlement

Door Ralph Packet op 28 november 2018, over deze onderwerpen: Europees beleid, N-VA
Ralph Packet

Voormalig Jong N-VA-voorzitter Ralph Packet is sinds woensdag Europarlementslid voor de N-VA. Hij vervangt Sander Loones, die minister van Defensie en Ambtenarenzaken werd in de federale regering. Met zijn 28 jaar is Ralph Packet het jongste Europees parlementslid.

Kritische stem

Europarlementslid Packet start op een belangrijk moment. Met de brexit verdwijnt er een belangrijke kritische stem in het Europees debat. “Het is nu meer dan ooit belangrijk dat andere kritische stemmen, zoals die van de N-VA, gehoord worden en ik ben blij dat ik het team kan vervoegen. De EU moet echt enkel daar optreden waar ze Europese toegevoegde waarde creëert”, zegt Ralph Packet.

N-VA-visie verdedigen

Ralph Packet zal de dossiers van Sander Loones verder opvolgen. Eén daarvan is het project InvestEU, de opvolger van het Junckerfonds. “Ik ben me volop aan het inwerken. Dit dossier is belangrijk omdat het alle investeringsinstrumenten van de EU wil bundelen en hervormen. Vanaf maandag begin ik met de onderhandelingen en ik zal de N-VA-visie zo goed mogelijk verdedigen”, klinkt Europarlementslid Packet vastberaden.

Woensdag werd Ralph Packet tijdens de plenaire vergadering in het Europees Parlement formeel afgeroepen als parlementslid. Hij wordt ook vast lid van de commissie Economie en Monetaire zaken en plaatsvervangend lid van de commissie Internationale Handel en van de commissie Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is