Europees parlement mag privégegevens niet uitverkopen

Door Ralph Packet op 12 juni 2013, over deze onderwerpen: Europees Parlement

De afgelopen dagen ontstond er grote beroering rond de massale afluisterpraktijken van de NSA, de Amerikaanse inlichtingendienst. Intussen nadert de hervorming van de Europese wetgeving over gegevensbescherming de beslissende fase. Maar door intensief Amerikaans lobbywerk dreigt die nieuwe wetgeving nu om te slaan van een strenge Europese richtlijn naar een algemene verzwakking van de gegevensbescherming.

De uiteindelijke beschermingsmaatregelen werden danig aangepast in het voordeel van grote Amerikaanse multinationals en dus ook in het voordeel van de inlichtingendiensten. In de voorstellen zijn tal van uitzonderingen geslopen voor de markteringsbedrijven en sociale media. Bedrijven zullen worden toegelaten om nog meer winst te maken met onze persoonlijke gegevens.

Voor Jong N-VA is het duidelijk: de aanvankelijk goedbedoelde maatregelen worden helemaal uitgehold. Wij vragen een grondige herziening van de huidige voorstellen. Want privacy is een van de meest fundamentele mensenrechten die alle lidstaten bij elkaar brengen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is